Welkom

DIRECT DOOR NAAR KEES & KOOS KOMEN KAMPEREN

 

Wij,  Theaterduo Kees & Koos, maken theater. Vooral kindertheater, omdat wij dat belangrijk vinden, maar ook omdat het vreselijk leuk is. Kijk maar naar het filmpje hieronder…

Lekker spannend, lekker griezelen. Altijd met klinkende liedjes en gekke, vieze en enge spulletjes. Kees en Koos, de verhuizers, hebben er wat mee te stellen. Elk jaar weer.

Kees & Koos spelen vrolijke, muzikale voorstellingen die aantrekkelijk zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor de volwassenen die met hen mee mogen.

 

Kees & Koos geven dramales aan kinderen en jongeren  van de basisschool en op middelbare scholen. Lessen die – als het aan K & K ligt – tot een presentatie leiden.

Kees & Koos kunnen u ook helpen bij andere zaken: presenteren, entertainen, uw training ondersteunen: alles waarbij onze positieve insteek en onze verkleedpassie u kunnen helpen is mogelijk.

Theaterduo Kees & Koos

Zjuul Burgering (Kees) speelt al bijna haar hele leven toneel. Het liefste natuurlijk prinsessen. Maar eventueel ook een draak, een weerwolf of een cactus. Samen met Ineke maakt en speelt ze alle voorstellingen van Kees & Koos Kindertheater. Zjuul houdt van pasta en van poëzie. Zjuul gaat door met toneelspelen tot ze 87 wordt.

Ineke Strating (Koos) heeft van haar hobby haar werk gemaakt en sinds 2001 speelt en maakt ze samen met Zjuul alle voorstellingen van Kees & Koos. Omdat Zjuul dus altijd de prinsessen speelt, speelt Ineke dan stoere prins. Of kikker, of ook weerwolf, of kameel. Ineke houdt heel erg veel van dieren en van chips. Ineke blijft toneel spelen tot ze 89 is.

Muziek

Martijn Smits componeerde en arrangeerde de muziek van onze voorstellingen en heeft die geduldig met ons ingestudeerd.

Regie

Romeo & Julia Anders ‘ werd geregisseerd door Aad Spee. Voor de overige voorstellingen tekende Grada Peskens.  Voor Sambal bij ? heeft Marjan Wolfseher gaf adviezen geleverd.

Website

Ynze Baumfalk ontwierp de website.
©MMXVII De Republiek Amsterdam

Voorstellingen

Ik word een heel blij visje (2+)

Matroos Kees & Matroos Koos nemen iedereen mee naar het strand. Er worden golven gemaakt, haaien geaaid en zeemeerminnen gered. En natuurlijk gaan we zwemmen. Er zijn kleine, grote en megagrote strandballen, en er moet een schat worden opgedoken.

Dit is het strand
dat is de zee.
Kijk daar de zon,
wie gaat er mee?

Kernwoorden: water – zomer – emoties
Inspiratieboekje: Vrolijk door Mies van Houts  (dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Ook leuk: Blij visje ontmoet de Kleine Walvis.  Succesvolle Voorleesdagen 2017 special.

Aardig Molletje (2+)

Boer Kees & Boer Koos nodigen iedereen uit voor een worteltjespicknick. Maar er is een molletje dat de worteltjes pikt. Kees & Koos moeten de mollengang in, maar dat is heel eng. Gelukkig kennen hun vrouwen Katrien en Katrijn een heel bijzonder dappere dodo dansje,dan durft iedereen wel een bezoekje brengen aan de mollengang. Kernwoorden: aarde- herfst- durf

Boekje: ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ door Werner Holtzwarth en Wolf Erlbruch (nb dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Luchtballonnetje (2+)

Piloot Kees en Piloot Koos willen de lucht in, maar Gerrit de meeuw met de houten poot is tegen hun luchtballon aangevlogen en heeft hem per ongeluk lek geprikt. Gerrit weet raad. We maken een mand waar we allemaal in kunnen en kijken hoe de wereld er van bovenaf uitziet. Kijk daar: een piraten land, en daar; een snoepjes wereld, en een mooie boerderij. Als je heel hoog bent is alles beneden heel klein! Kernwoorden: Lente- lucht – de wereld van bovenaf- geluiden

Boekje: De gele ballon door Charlotte Dematons (nb dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Kostuums: Caroline Costume