Welkom

 

OVER THEATERDUO KEES & KOOS

Wij,  Theaterduo Kees & Koos, maken theater. Vooral kindertheater, omdat wij dat belangrijk vinden, maar ook omdat het vreselijk leuk is. Kijk maar naar het filmpje hieronder…

Lekker spannend, lekker griezelen. Altijd met klinkende liedjes en gekke, vieze en enge spulletjes. Kees en Koos, de verhuizers, hebben er wat mee te stellen. Elk jaar weer.

Kees & Koos spelen vrolijke, muzikale voorstellingen die aantrekkelijk zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor de volwassenen die met hen mee mogen.

 

Kees & Koos geven dramales aan kinderen en jongeren  van de basisschool en op middelbare scholen. Lessen die – als het aan K & K ligt – tot een presentatie leiden.

Kees & Koos kunnen u ook helpen bij andere zaken: presenteren, entertainen, uw training ondersteunen: alles waarbij onze positieve insteek en onze verkleedpassie u kunnen helpen is mogelijk.

AJTC

Theaterduo Kees & Koos heeft aan de wieg gestaan van en maakt zeer actief deel uit van het Amsterdams Jeugd Theater Collectief. Het AJTC is een samenwerkingsverband van zes jeugdtheatergezelschappen. In het winterseizoen spelen die om beurten op drie verschillende locaties in Amsterdam. In het zomerseizoen verzorgt het AJTC het Vrije Vogel Festival, in 2018 was dat een week op het Zeeburgereiland en op het Zimmerterrein in Oud-West. Meer op de site van het AJTC en het Vrije Vogel Festival.

Theaterduo Kees & Koos

Zjuul Burgering (Kees) speelt al bijna haar hele leven toneel. Het liefste natuurlijk prinsessen. Maar eventueel ook een draak, een weerwolf of een cactus. Samen met Ineke maakt en speelt ze alle voorstellingen van Kees & Koos Kindertheater. Zjuul houdt van pasta en van poëzie. Zjuul gaat door met toneelspelen tot ze 87 wordt.

Ineke Strating (Koos) heeft van haar hobby haar werk gemaakt en sinds 2001 speelt en maakt ze samen met Zjuul alle voorstellingen van Kees & Koos. Omdat Zjuul dus altijd de prinsessen speelt, speelt Ineke dan stoere prins. Of kikker, of ook weerwolf, of kameel. Ineke houdt heel erg veel van dieren en van chips. Ineke blijft toneel spelen tot ze 89 is.

Muziek

Martijn Smits componeerde en arrangeerde de muziek van onze voorstellingen en heeft die geduldig met ons ingestudeerd. Hier een voorbeeld van een liedje uit één van de peuter-meespeel-voorstellingen.

Regie

Romeo & Julia Anders  en  Ridders! werden geregisseerd door Aad Spee. Voor de overige voorstellingen tekende Grada Peskens.  Voor Sambal bij ? heeft Marjan Wolfseher adviezen geleverd.

Website

Ynze Baumfalk ontwierp de websites.
©MMXVIII De Republiek Amsterdam

 

Voorstellingen

Ridders!

Vier bezoekers raken opgesloten in een kasteel. Is dat een drama of een avontuur? Wie past het harnas van ridder Arnautilus? Wie speelt de jonkvrouw en wie wordt de draak?

De leukste publieksreactie tot nu toe: ‘ik kwam mee met mijn dochtertje naar een kindervoorstelling, (dacht ik), nou dat was ik helemaal vergeten, zo heb ik gelachen. Mijn dochtertje ook, overigens.’

Voorjaar 2018  zijn Kees & Koos een grote uitdaging aangegaan: een voorstelling maken met 2 extra spelers, één jonge jongen, en één geweldige acteur met een pittige fysieke beperking: hij is spastisch. (Ja en natuurlijk ook Kees & Koos zelf)
Een bijzondere voorstelling over gewoon meedoen met allerlei beperkingen. Een voorstelling over wat ‘gewoon’ zou moeten zijn, maar het niet altijd is: namelijk dat iedereen Ridder, Jonkvrouw of Draak kan spelen. Maar vooral een vrolijke, lichtvoetige, grappige voorstelling over Ridders.

Na afloop van de voorstelling kun je zelf nog het zwaard ter hand nemen of de jonkvrouw uithangen.

Klik hier voor meer informatie

Concept en spel: Theaterduo Kees & Koos ism ‘Wij zijn 5D’
Spel: Ineke Strating, Zjuul Burgering, Eric Heijmans, Leon Visser (per 2019)
Regie: Aad Spee
Decor: Coen van Leeuwen
Kostuum: Corrien van der Knijff
Muziek: Martijn Smits

Waar is Harry? (2+)

Harry, de kat van Oma Kees & Oma Koos is weg… wat raar, dat doet ie anders nooit… Er kwam een vlinder binnenvliegen en Harry ging er zómaar achteraan. Misschien is Harry verdwaald?
We moeten Harry zoeken, alle kinderen zoeken mee. Een tocht langs verschillende huizen, hokken en nesten.
Als we Harry gevonden hebben, wordt het een waar knuffelfeest.

Kernwoorden: Huis / thuis, buitenspelen, beesten

Geïnspireerd door ‘Een huis voor Harry’ door Leo Timmers.
Toptheater speciaal voor de voorleesdagen 2019 – duur 30 minuten – geen technische voorzieningen nodig.
Max 60 bezoekers per voorstelling- meer voorstellingen op 1 dag mogelijk.

Ik word een heel blij visje (2+)

Matroos Kees & Matroos Koos nemen iedereen mee naar het strand. Er worden golven gemaakt, haaien geaaid en zeemeerminnen gered. En natuurlijk gaan we zwemmen. Er zijn kleine, grote en megagrote strandballen, en er moet een schat worden opgedoken.

Dit is het strand
dat is de zee.
Kijk daar de zon,
wie gaat er mee?

Kernwoorden: water – zomer – emoties
Inspiratieboekje: Vrolijk door Mies van Houts  (dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Ook leuk: Blij visje ontmoet de Kleine Walvis.  Succesvolle Voorleesdagen 2017 special.

Aardig Molletje (2+)

Boer Kees & Boer Koos nodigen iedereen uit voor een worteltjespicknick. Maar er is een molletje dat de worteltjes pikt. Kees & Koos moeten de mollengang in, maar dat is heel eng. Gelukkig kennen hun vrouwen Katrien en Katrijn een heel bijzonder dappere dodo dansje,dan durft iedereen wel een bezoekje brengen aan de mollengang. Kernwoorden: aarde- herfst- durf

Boekje: ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ door Werner Holtzwarth en Wolf Erlbruch (nb dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Luchtballonnetje (2+)

Piloot Kees en Piloot Koos willen de lucht in, maar Gerrit de meeuw met de houten poot is tegen hun luchtballon aangevlogen en heeft hem per ongeluk lek geprikt. Gerrit weet raad. We maken een mand waar we allemaal in kunnen en kijken hoe de wereld er van bovenaf uitziet. Kijk daar: een piraten land, en daar; een snoepjes wereld, en een mooie boerderij. Als je heel hoog bent is alles beneden heel klein! Kernwoorden: Lente- lucht – de wereld van bovenaf- geluiden

Boekje: De gele ballon door Charlotte Dematons (nb dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Kostuums: Caroline Costume

Drakentongetje (2+)

Kom binnen in de winterwonderwereld. In de iglo van Kees & Koos is het wel wat koud, want hun draakje wil geen vuur meer spugen. Ze heeft haar tongetje verbrand aan de warme chocolademelk. De pinguïn en de ijsbeer vinden het helemaal niet koud: lekker springen en een superdichte vacht, dat helpt. De giraf wordt lekker warm van knuffelen (en van haar laarsjes). En met wat hulp komt het draakje uit het ei- en kunnen we ons warmen aan een drakendans.

Kernwoorden: winter- vuur- koud/warm

Boekje: ‘De Krokodil die niet van water hield’ door Gemma Merino (nb dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Kostuums: Caroline Costume

Draakje: Nena Duinmeijer / Pretvormer

Vlieg n’s vlug over de tijger

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen van 2018 bewerkten Kees & Koos het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’   tot een theatrale belevenis voor peuters en kleuters van bijna 2 tot ruim 5 jaar.

In ‘Vlieg n’s vlug over de tijger’ zit een liedje, een verhaaltje, een tijgerknuffelmoment, en natuurlijk gaan we met z’n allen ‘de lucht in’.

Bij de meespeel­theater­voorstellingen van Kees & Koos worden peuters, kleuters én ouders uitgedaagd om van alles te beleven. Voor veilig op schoot zitten is natuurlijk ook ruimte.

Duur: 30 minuten

Minimaal vloeroppervlak (vlakke vloer, geen pilaren in het midden) 6 x 6 m

Maximaal aantal toeschouwers per voorstelling : 60 personen (kinderen én volwassenen)

Meerdere voorstellingen op een dag mogelijk

Geen technische voorzieningen vereist

Prijs één voorstelling € 350,- + reiskosten/parkeerkosten + BTW

Meerdere voorstellingen op aanvraag, bel 06 82617211

Dames de Wolff (4+)

Twee bejaarde dames moeten na elke volle maan weer verhuizen. Maar Elisabeth en Cornelia de Wolff zijn het zat, elke keer dat gesjouw, steeds weer dat bloederige, en niet te vergeten: die gescheurde Calvin Klein bloesjes.

Gelukkig kennen de Dames een recept: iets met kinderen en een kookpot!

Spetterend spannend kindertheater voor iedereen van 5 jaar en ouder.

Duur: 40 minuten

Sambal bij? (4+)

Een vrolijke voorstelling over twee Hollandse zussen die een Chinees restaurant proberen te runnen… De ene zus houdt heel erg van dieren, de ander ziet beesten vooral als mogelijk voedsel.

De toeschouwers helpen mee om het restaurant tot een groot succes te maken.

Sambal Bij? is bedoeld voor iedereen van 4 jaar en ouder.

De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten

De Boekenkast (4+)

De vader van Fleur en Jasmijn heeft een nieuwe vriendin. En die vriendin krijgt een boekenkast. Maar Papa is zelf niet zo handig, dus mogen de meiden het weer oplossen: de niet zo, maar zo boekenkast.

Vrolijk theater over groot leed. Voor iedereen van 4 jaar en ouder en eh: neem vooral je moeder mee!

Assepoets (3 +)

Twee schoonmaaksters zijn niet uitgenodigd voor het bal. ‘Annie, wat is een bal?’ ‘dit is een bal waar je kunt dansen, maar dan moet je wel een prins of prinses zijn, of in ieder geval heel mooie kleren aanhebben’.
Spelenderwijs komen Annie en Jacoba vanzelf in het sprookje van Assepoester terecht. Alleen hebben ze geen fee, geen prins, geen muizen, en ook de rest van het bal ontbreekt.
Gelukkig is het theater, dus kunnen ze alles oplossen: als iedereen meedoet – dan ben jij gewoon even de prins- en jij de fee – en dansen doen we allemaal.

Onze schoonmaakdoekjes kunnen prachtige kostuums en slingers worden. Laat je verrassen en betoveren door deze muzikale, dansante en fantasievolle meespeel verkleedvoorstelling.
Herkenning is in dit geval dubbelfeestelijk, dus lees vooral het verhaal een keer voor (dat is nog gezellig ook)

Assepoets is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Concept en spel: Theaterduo Kees & Koos ( Zjuul Burgering & Ineke Strating)
Vormgeving : Tom Brûlé

Romeo & Julia – Anders (8+)

Het meest romantische verhaal aller tijden. Maar waarom dat droevige einde? Als Romeo nou niet… als Julia nou … Als de ouders niet zo koppig … of nou ja: het had ook anders kunnen aflopen.

De schoonmaaksters Annie en Jacoba maken een theater schoon. Ze vinden het script van Romeo en Julia en gaan daar helemaal in op.
Maar dat eind, daar worden de dames het niet over eens. Kan dat niet anders?

Romeo & Julia – Anders! is echt een voorstelling voor wat oudere kinderen, laten we zeggen vanaf 10 jaar, en net zo goed interessant voor volwassenen. Poëzie en muziek, humor en zwaardvechten, twijfels en vragen. Een theatrale belevenis.

Kees, Koos en de Kraak­pers­vuilnis­wagen (4+)

Kees & Koos willen meedoen aan een vuilniswagen­race, maar ze hebben geen vuilnisauto.
Gelukkig wel een onuitputtelijke fantasie. Daarmee kunnen Kees & Koos elke wedstrijd winnen.
Met een uniek geluidsdecor ontworpen door the Blue Noise Department.
Een inspirerende en grappige voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar.