Welkom

 

OVER THEATERDUO KEES & KOOS

Wij,  Theaterduo Kees & Koos, maken theater. Vooral kindertheater, omdat wij dat belangrijk vinden, maar ook omdat het vreselijk leuk is. Kijk maar naar het filmpje hieronder…

Lekker spannend, lekker griezelen. Altijd met klinkende liedjes en gekke, vieze en enge spulletjes. Kees en Koos, de verhuizers, hebben er wat mee te stellen. Elk jaar weer.

Kees & Koos spelen vrolijke, muzikale voorstellingen die aantrekkelijk zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor de volwassenen die met hen mee mogen.

 

Kees & Koos geven dramales aan kinderen en jongeren  van de basisschool en op middelbare scholen. Lessen die – als het aan K & K ligt – tot een presentatie leiden.

Kees & Koos kunnen u ook helpen bij andere zaken: presenteren, entertainen, uw training ondersteunen: alles waarbij onze positieve insteek en onze verkleedpassie u kunnen helpen is mogelijk.

AJTC

Theaterduo Kees & Koos heeft aan de wieg gestaan van en maakt zeer actief deel uit van het Amsterdams Jeugd Theater Collectief. Het AJTC is een samenwerkingsverband van zes jeugdtheatergezelschappen. In het winterseizoen spelen die om beurten op drie verschillende locaties in Amsterdam. In het zomerseizoen verzorgt het AJTC het Vrije Vogel Festival, in 2018 was dat een week op het Zeeburgereiland en op het Zimmerterrein in Oud-West. Meer op de site van het AJTC en het Vrije Vogel Festival.

Theaterduo Kees & Koos

Zjuul Burgering (Kees) speelt al bijna haar hele leven toneel. Het liefste natuurlijk prinsessen. Maar eventueel ook een draak, een weerwolf of een cactus. Samen met Ineke maakt en speelt ze alle voorstellingen van Kees & Koos Kindertheater. Zjuul houdt van pasta en van poëzie. Zjuul gaat door met toneelspelen tot ze 87 wordt.

Ineke Strating (Koos) heeft van haar hobby haar werk gemaakt en sinds 2001 speelt en maakt ze samen met Zjuul alle voorstellingen van Kees & Koos. Omdat Zjuul dus altijd de prinsessen speelt, speelt Ineke dan stoere prins. Of kikker, of ook weerwolf, of kameel. Ineke houdt heel erg veel van dieren en van chips. Ineke blijft toneel spelen tot ze 89 is.

Muziek

Martijn Smits componeerde en arrangeerde de muziek van onze voorstellingen en heeft die geduldig met ons ingestudeerd. Hier een voorbeeld van een liedje uit één van de peuter-meespeel-voorstellingen.

Regie

Romeo & Julia Anders  en  Ridders! werden geregisseerd door Aad Spee. Voor de overige voorstellingen tekende Grada Peskens.  Voor Sambal bij ? heeft Marjan Wolfseher adviezen geleverd.

Website

Ynze Baumfalk ontwierp de websites.
©MMXVIII De Republiek Amsterdam

 

Voorstellingen

NEE-EEND (2 t/m 5 jaar)

Je lekker vervelen: we hebben allemaal wel eens geen zin, toch? Geen zin in dit, geen zin in dat…het hoort erbij en het geeft je tijd om zelf creatief te worden.
Onze voorstelling NEE-EEND is een verrassend vrolijke ode aan de verveling en wat dat Eend oplevert.

We gebruiken bij deze voorstelling minimale middelen om daarmee een maximaal theatraal effect te bereiken. De poten van de eend verzorgen wij, de wolk ook, alles daartussen komt tot leven in het hoofd van de bezoeker.

Natuurlijk is er weer een liedje, knuffelen we de donderwolk en is er volop de mogelijkheid om mee te spelen.

NEE-EEND is geschikt voor kinderen van 2 t/m 5 jaar en duurt ongeveer 30 minuten.

Ik word een heel blij visje (2+)

Matroos Kees & Matroos Koos nemen iedereen mee naar het strand. Er worden golven gemaakt, haaien geaaid en zeemeerminnen gered. En natuurlijk gaan we zwemmen. Er zijn kleine, grote en megagrote strandballen, en er moet een schat worden opgedoken.

Dit is het strand
dat is de zee.
Kijk daar de zon,
wie gaat er mee?

Kernwoorden: water – zomer – emoties
Inspiratieboekje: Vrolijk door Mies van Houts  (dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Ook leuk: Blij visje ontmoet de Kleine Walvis.  Succesvolle Voorleesdagen 2017 special.

Aardig Molletje (2+)

Boer Kees & Boer Koos nodigen iedereen uit voor een worteltjespicknick. Maar er is een molletje dat de worteltjes pikt. Kees & Koos moeten de mollengang in, maar dat is heel eng. Gelukkig kennen hun vrouwen Katrien en Katrijn een heel bijzonder dappere dodo dansje,dan durft iedereen wel een bezoekje brengen aan de mollengang. Kernwoorden: aarde- herfst- durf

Boekje: ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ door Werner Holtzwarth en Wolf Erlbruch (nb dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Luchtballonnetje (2+)

Piloot Kees en Piloot Koos willen de lucht in, maar Gerrit de meeuw met de houten poot is tegen hun luchtballon aangevlogen en heeft hem per ongeluk lek geprikt. Gerrit weet raad. We maken een mand waar we allemaal in kunnen en kijken hoe de wereld er van bovenaf uitziet. Kijk daar: een piraten land, en daar; een snoepjes wereld, en een mooie boerderij. Als je heel hoog bent is alles beneden heel klein! Kernwoorden: Lente- lucht – de wereld van bovenaf- geluiden

Boekje: De gele ballon door Charlotte Dematons (nb dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Kostuums: Caroline Costume

Drakentongetje (2+)

Kom binnen in de winterwonderwereld. In de iglo van Kees & Koos is het wel wat koud, want hun draakje wil geen vuur meer spugen. Ze heeft haar tongetje verbrand aan de warme chocolademelk. De pinguïn en de ijsbeer vinden het helemaal niet koud: lekker springen en een superdichte vacht, dat helpt. De giraf wordt lekker warm van knuffelen (en van haar laarsjes). En met wat hulp komt het draakje uit het ei- en kunnen we ons warmen aan een drakendans.

Kernwoorden: winter- vuur- koud/warm

Boekje: ‘De Krokodil die niet van water hield’ door Gemma Merino (nb dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Kostuums: Caroline Costume

Draakje: Nena Duinmeijer / Pretvormer

Dames de Wolff (4+)

Twee bejaarde dames moeten na elke volle maan weer verhuizen. Maar Elisabeth en Cornelia de Wolff zijn het zat, elke keer dat gesjouw, steeds weer dat bloederige, en niet te vergeten: die gescheurde Calvin Klein bloesjes.

Gelukkig kennen de Dames een recept: iets met kinderen en een kookpot!

Spetterend spannend kindertheater voor iedereen van 5 jaar en ouder.

Duur: 40 minuten

Assepoets (3 +)

Twee schoonmaaksters zijn niet uitgenodigd voor het bal. ‘Annie, wat is een bal?’ ‘dit is een bal waar je kunt dansen, maar dan moet je wel een prins of prinses zijn, of in ieder geval heel mooie kleren aanhebben’.
Spelenderwijs komen Annie en Jacoba vanzelf in het sprookje van Assepoester terecht. Alleen hebben ze geen fee, geen prins, geen muizen, en ook de rest van het bal ontbreekt.
Gelukkig is het theater, dus kunnen ze alles oplossen: als iedereen meedoet – dan ben jij gewoon even de prins- en jij de fee – en dansen doen we allemaal.

Onze schoonmaakdoekjes kunnen prachtige kostuums en slingers worden. Laat je verrassen en betoveren door deze muzikale, dansante en fantasievolle meespeel verkleedvoorstelling.
Herkenning is in dit geval dubbelfeestelijk, dus lees vooral het verhaal een keer voor (dat is nog gezellig ook)

Assepoets is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Concept en spel: Theaterduo Kees & Koos ( Zjuul Burgering & Ineke Strating)
Vormgeving : Tom Brûlé