Welkom

OVER THEATERDUO KEES & KOOS

Theaterduo Kees & Koos maakt kindertheater.

Lekker spannend, lekker griezelen. Altijd met klinkende liedjes en gekke, vieze en enge spulletjes. Kees en Koos, de verhuizers, hebben er wat mee te stellen. Elk jaar weer.

Wij spelen vrolijke, muzikale voorstellingen die aantrekkelijk zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor de volwassenen die met hen mee mogen.

Ook verzorgen wij dramales aan kinderen en jongeren  van de basis- en middelbare scholen. scholen. 

Met onze bijzondere verkleedpassie kunnen wij u ook helpen bij het hosten van schoolpresentaties.

AJTC

Theaterduo Kees & Koos heeft aan de wieg gestaan van en maakt zeer actief deel uit van het Amsterdams Jeugd Theater Collectief. Het AJTC is een samenwerkingsverband van zes jeugdtheatergezelschappen. In het winterseizoen spelen die om beurten op drie verschillende locaties in Amsterdam. In het zomerseizoen verzorgt het AJTC het Vrije Vogel Festival (zie https://www.vrijevogelfestival.nl/).

Theaterduo Kees & Koos

Zjuul Burgering (Kees) speelt al bijna haar hele leven toneel. Zij heeft in 2020 besloten het basisonderwijs in te gaan en zal daarom nog weinig te zien zijn als Kees helaas! 

Ineke Strating (Koos) heeft van haar hobby haar werk gemaakt en sinds 2001 speelde en maakte ze samen met Zjuul alle voorstellingen van Kees & Koos.. Ineke blijft toneel spelen tot ze 89 is maar dan wel met een andere Kees.In Coronatijd is ze zelfs solo verder gegaan met Poppenhuisverhalen (livestream op facebook).

Eric Heijmans (Kees de 2e) is in 2018 gaan samenwerken via 5D met o.a. de voorstelling  Ridders, waarin hij natuurlijk de show stal met de onverschrokken  ridder op zijn ijzeren ros! Maar nu speelt hij de rol van Matroos Kees en geeft een hele nieuwe dimensie aan de favoriete peutervoorstelling Ik word een heel blij visje!

Janet Cratchly (Kees de 3e) is al tientallen jaren een poppenspeelster Scratch Marionetten, die al 5 jaar samenwerkt met Kees & Koos in het Amsterdams Jeugdtheater Collectief, maar nu in de peutervoorstelling Drakentongetje als Eskimo Kees alle dieren nog meer tot leven laat komen! 

Janine Vriens (Kees de 4e) speelt al jaren met Ineke Strating samen in het kindertheatergezelschap Van Niks en Van Alles, verschillende voorstellingen. Maar nu spelen ze samen de spannende voorstelling De Dames de Wolff en hopen dat nog een hele tijd vol te houden.

Muziek

Martijn Smits componeerde en arrangeerde de muziek van onze voorstellingen en heeft die geduldig met ons ingestudeerd. Hier een voorbeeld van een liedje uit één van de peuter-meespeel-voorstellingen.

Regie

Romeo & Julia Anders  en  Ridders! werden geregisseerd door Aad Spee. Voor de overige voorstellingen tekende Grada Peskens.  Voor Sambal bij ? heeft Marjan Wolfseher adviezen geleverd.

Website

Ynze Baumfalk ontwierp de websites.
©MMXVIII De Republiek Amsterdam

Voorstellingen

NEE-EEND (2 t/m 5 jaar)

Wat een inspirerend boekje: ‘Moppereend’. Het boekje dat centraal stond tijdens de Voorleesdagen in 2020.

Theaterduo Kees & Koos maakt al sinds 2013 elk jaar een voorstelling speciaal voor peuters en kleuters. Genieten van de verwondering is daarbij het sleutelwoord.

Je lekker vervelen: we hebben allemaal wel eens geen zin, toch? Geen zin in dit, geen zin in dat…het hoort erbij en het geeft je tijd om zelf creatief te worden.

Onze voorstelling ‘NEE-EEND’ was een verrassend vrolijke ode aan de verveling en wat dat Eend oplevert.

Ik word een heel blij visje (2+)

Matroos Kees & Matroos Koos nemen iedereen mee naar het strand. Er worden golven gemaakt, haaien geaaid en zeemeerminnen gered. En natuurlijk gaan we zwemmen. Er zijn kleine, grote en megagrote strandballen, en er moet een schat worden opgedoken.

Dit is het strand
dat is de zee.
Kijk daar de zon,
wie gaat er mee?

Kernwoorden: water – zomer – emoties
Inspiratieboekje: Vrolijk door Mies van Houts  (dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)

Ook leuk: Blij visje ontmoet de Kleine Walvis.  Succesvolle Voorleesdagen 2017 special.

Aardig Molletje (2+)

Boer Kees & Boer Koos nodigen iedereen uit voor een worteltjespicknick. Maar er is een molletje dat de worteltjes pikt. Kees & Koos moeten de mollengang in, maar dat is heel eng. Gelukkig kennen hun vrouwen Katrien en Katrijn een heel bijzonder dappere dodo dansje,dan durft iedereen wel een bezoekje brengen aan de mollengang. Kernwoorden: aarde- herfst- durf

Boekje: ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ door Werner Holtzwarth en Wolf Erlbruch (nb dit boekje is één van de inspiratiebronnen en wordt niet nagespeeld)